Besplatni Grand Theft Auto V jučer je srušio internet – ugrabite ga i vi

Nakon skoro osam sati tišine, Epic Games Store je konačno nastavio normalan rad, što znači da ćete, kao i velika većina PC gejmera, moći skinuti Grand Theft Auto V potpuno besplatno – i to do 21.maja.

Epic Games Store na glavnoj je stranici objavio tajnovito odbrajanje za sljedeću besplatnu igru i nakon što smo vidjeli o čemu se radi, jako smo se razveselili. Riječ je, kao što su insajderi najavili, o GTA V. Nakon što je internet shvatio da hit igru vrijednu 30 eura može skinuti potpuno besplatno, svi su nagrlili na dućan i uspjeli ga u kratkom vremenu – srušiti.

Epic je objavio pad dućana svega pet minuta nakon početka besplatne distribucije, s time da se promet nakon toga nije stabilizirao još osam sati.

Povećani promet možda nije uzrokovao samo Grand Theft Auto V, kažu iz Epica. Naime, na probleme je naišla i Epicova mobilna igra Battle Breakers, kao i sveprisutni Fortnite. Na sreću, nakon što se pomama za Grand Theft Autom V smanjila, situacija se normalizirala.

Epic, naime, svim posjetiteljima njihovog dućana nudi premium verziju GTA V koja sadrži cijelu igruGrand Theft Auto Online i sve postojeće nadogradnje. Pored svega navedenog, igra dolazi i sa Criminal Enterprise Starter Packom koji dodaje još sadržaja, kao i milion dolara unutar GTA Onlinea.

Prije nego što odjurite na Epic Games Store, vodite računa da dućan traži provjeru u dva stupnja prije nego što igrače pusti da ugrabe besplatne igre.